Länkar – Vecka 51 2014

Här är länkar som är värda att besöka, för nyheter om sånt som jag tycker är intressant.

Det är alltså länkar från vecka 51, 2014 – Enjoy!

 

Har Google precis dödat låttextsajterna? Det verkar som att Google fortsätter att visa allt mer direkt i sökresultatet, så att googlare inte behöver visa sajterna. Jag tror att Google leker med elden, förr eller senare kommer EU att reagera på detta. Det pågår flera granskningar i USA och EU just nu.

The Pirate Bays domännamn viftar med piratflaggan, visar lite aktivitet efter razzian.

Tillslag mot Tor-nätverket  – Verkar som att någon försöker göra allt för att stänga ner det anonyma tor-nätverket som används av många i hårtcensurerade länder.

Årets julklapp samlar på GPS-data som kan sedan lämnas ut till andra, bl.a. polisen – Lite oroande är det, företagen bakom måste börja ta den personliga integriteten på allvar.

Björn Borg vill göra ett spel, där du älskar istället för att skjuta – En reaktion på ett spel där huvudkaraktären är en massmördare och trött på människor

Språk på Internet som påverkar mest – En undersökning som är värd att titta på, minst sagt intressant

En halv miljon troll är anställda av Kina – De sprider politisk propaganda, troll känns som ett fel ord men Aftonbladet är Aftonbladet..

Rubeln tappade mycket i värde under en kort period, rika ryssar fick panik och började spendera sina pengar på lyxvaror

Google tar bort alla appar relaterade till The Pirate Bay från Play Store – Känns lite som censur, många av apparna är inte olagliga och tas bort bara för att de hade The Pirate Bay i namnet.

Svensk INternetleverantör vägrar blockera The Pirate Bay – ISP är Bredbandsbolaget, the good guys ;)

Negative SEO går att göra utan länkar, enligt den här personen – Börjar bli allt mer komplicerat att vara vän med Google i alla lägen

TPB-razzian hade ingen effekt på piratkopiering – Trafiken är uppe på samma nivåer efter bara några dagar, Hydra Bay.