Länkar – Vecka 3 2015

Jag ligger lite efter med 1-3 veckor, dags att komma ikapp :D

Här är länkarna från vecka 3 – 2015, mellan 12:e och 18:e januari.

 

 1. Lastbilschaufförer och åkerier fortsätter sin protest mot osund konkurrens och slavlöner – Ganska intressant läsning, förstår inte hur någon argumentera för slavlöner och osund konkurrens… klart att företag anlitar hjälp som kostar mindre om de får ungefär samma tjänst för pengarna.. Extra oroande att även statliga företag använder sig av utländska tjänster..
 2. Svensk uppfinning kan sno din pin-kod – infraröd kamera för smartphones som kan se de knapparna som hade nyligen blivit tryckta på då våra fingrar lämnar värmespår efter sig, för att skydda sig ska man trycka på siffror som inte finns med i din pin-kod :) Men det är nog inte många som kommer att bry sig, tills det blir ett större problem.
 3. Anonymous pekar ut sajter efter franska terrordådet – Anonymous har börjat ddosa jihadistsajter. Egentligen inte så spännande eller något nytt under solen.
 4. Skydda ditt Twitterkonto mot kapning – Undvik militärens misstag står det, läsvärt för nybörjare eller de som är oroliga för sitt twitterkonto.
 5. U.S. dramaHouse of Cards features Putin look-alike in new trailer – Kanske den bästa tv-serien om politik just nu, mycket maktspel och korruption bakom kulisserna visas i House of Cards.
 6. Ingen länk men enligt en rapport på Sveriges Radio har 2:a hands hyrorna ökat med 10% under 2014. Annonserna som undersöktes var uppe på Blocket, och bör alltså vara en bra källa då de flesta annonserar ut sina rum eller lägenheter att hyra ut där.
 7. Internetoperatörer måste bidra till mer övervakning av nätet” – EU vill övervaka ännu mer, inget nytt under solen här heller. Terroristerna har redan vunnit.
 8. Det bästa från 2014 på LiteKul.se – roliga bilder och klipp m.m.
 9. Österåkers kommun vill göra svartbygge lagligt i efterhand - När Uppdrag Granskning är som bäst.
 10. FOI-rapport om Kinaaffär underkänns – Försvarsmyndigheten kan misstänkas sopa problemen under mattan, anser en expert… Ja, inget nytt under solen.. många länkar den här veckan som skulle kunna sammanfattas så :)
 11. Här är bitcoin-tekniken som ska ersätta din chef – Med 18 miljoner dollar i kassan och inspiration från tekniken bakom bitcoin vill Ethereum skapa en infrastruktur för att bygga allt från appar till virtuella företag.
 12. Säkerhetsforskaren Samy Kamkar visar hur enkelt det går att avlyssna trådlösa tangentbord. – Trådlösa tangentbord, kanske inget för dig som vill undvika övervakning.
 13. Bankerna får ta dina pengar för att klara krisen Frågan är inte om utan när bankkrisen kommer. – Ny direktiv som räddar bankerna.. Ja, så går det när man är med i EU och låter lobbyisterna där styra över Sverige. Även om lobbyister finns i Sverige så är de inte lika synliga här som i EU.
 14. 5 coola prylar gjorda av 3d-skrivare –  Vill ha en sån skriva, men de kostar en hel del just nu :P
 15. Religionskritiker får fängelsestraff – Dubbelmoral på hög nivån, är emot censur i Paris och samtidigt fängslar religionskritiker i sitt eget land..
 16. 18-åring gripen efter ödleattacker – en i hackergruppen Lizard Squad  åkte fast för DDOS och Swatting
 17. Två män som drivit en torrentsajt dömdes i dag i Falu tingsrätt till villkorlig dom och samhällstjänst
 18.  “Swatter” döms till flerårigt fängelsestraff - Känns lite overkill, samtidigt funderar jag om det är inte lite sjukt att det är så lätt att kalla på SWAT-styrkor i USA.
 19. “Fick inte orgasm av strumpbyxorna – stämmer företag” – Så kan det går när man har vilseledande marknadsföring i sina reklamfilmer.. samtidigt så undrar jag om kvinnan inte bara trollar lite och försöker tjäna lite extra pengar.