Jag hade swag!

En gång i tiden hade jag swag, alltså första placeringen på Google vid sök på “Swag” och även “Swagger”.

Swag var en av de mest sökta fraserna på Google 2013, någon gång i början av året skrev jag om swag och vad det betyder. Jag ville att texten skulle vara cool, så jag valde en animetjej i keps på bilden och som vanligt ville att det skulle vara intressant att läsa även efter att man hade fått svaret i de 3-5 första meningarna.

Först var det några besök lite då och då men lite senare blev det ett trafikboom! Jag märkte i Google Analytics att trafiken bara ökade galet mycket, jag rankade bra på sökord med swag/swag i kombination med frågor. Det var ett nytt ord, alla använde det på nätet och många i Sverige hängde inte med.

Någon månad senare fick jag ännu mer trafik, nu har jag faktiskt tagit mig upp till FÖRSTA PLATSEN på Swag och Swagger. Jag kände mig extremt nöjd och älskad av Google, i slutet av året skrev många att Vad betyder swag var en av de mest sökta fraserna 2013 i Sverige och det gav ytterliga en trafikökning. Jag klagade inte ;)

Men nu nyligen har andra sajter börjat ranka bra, sajter som är nischade och fokuserade på att fungera som ett lexikon på nätet. Det är alltså slangopedia och urbandictionary samt wikipedia. Så här ser det ut idag:

Swag i Google
Swag i Google

Så man skulle kunna säg att jag hade Swag, men inte nu längre. Jag var en riktig swagger, men inte nu längre.

Har tittat lite på hur det ser ut med länkar för slangopedia;

Länkar till slangopedia
Länkar till slangopedia

Verkar inte vara en helt naturlig aktivitet där, nej :P

Men oavsett så har jag inget emot att bli besegrad, och förlora swag. Jag har haft det länge och det är dags för någon annan att ta stafettpinnen.

Förtjänar slangopedia, lexikon för slang, första platsen? Förmodligen, det finns flera förklaringar där (hela 9) även om många är mindre bra men besökarna kan själva välja vilken som ska visas först genom att ge en tumme upp eller ner.  Sajten är dessutom nischad inom slang, så visst finns det relevans där till skillnad från min blogg där jag skriver lite om allt som har med sociala medier att göra =)

Update:

Såg nyss att Slangopedia är tydligen en ny uppstickare som är skapad av en en högstadieklass med hjälp av sin lärare. En ny länk skapades på en sajt för lärare och det gav Slangopedia en riktig boost i Google, samt rörde om i resultatet när det kommer till de olika slangorden som Swag.