Fredrik Reinfeldt flyttar från Täby en vecka efter beslut om flyktingboende

Såg en bild på sociala medier med text där det påstods att Fredrik Reinfeldt flyttade från Täby veckan efter beslut om att ett flyktingboende där, men hittade inga källor så jag började leta.

Fredrik Reinfeldt flyttar efter beslut om asylboende, eller?
Fredrik Reinfeldt flyttar efter beslut om asylboende, eller?

Det här är vad jag har grävt fram:

Fredrik Reinfeldt har efter skilsmässan köpt en ny lägenhet som ligger nära Täby Centrum.

“En trea på 74 kvm i Täby Centrum, det är statsminister Fredrik Reinfeldts nya adress.”

Aftonbladet skriver även att han kommer att fortsätta bo kvar på den gamla adressen i Sagerska huset. Men notera att han betalade för tv-licensen i Täby, och nyheten publicerades 2013-11-01.

Täby Park Hotell ska vara ett nytt asylboende, detta har Sveriges Radio publicerat 2015-09-24.

“Täby park hotell i Täby kommer bli ankomstboende för 550 flyktingar. Redan imorgon kan de första flyktingarna flytta in.”

Jag har bott i Täby och Täby park hotell ligger inte så långt ifrån Täby Centrum, att promenera sträckan borde inte ta mer än 5 minuter.

Moderaten Leif Gripestam är missnöjd med beslutet, skrivs på SVT den 23:e oktober.

“Ett stort slag i luften, tycker Täbys starke man, moderaten Leif Gripestam om tvånget att alla kommuner ska ta emot flyktingar: Regeringens migrationsuppgörelse med Allianspartierna.”

Det här tar jag upp mest för att Fredrik Reinfeldt var partiledare för Leifs parti, och han borde fortfarande ha kontakt med många. Och här ser vi ett missnöje från moderaternas sida.

Fredrik Reinfeldt flyttar till Vasastan och blir granne med Henrik Schyffert, kan man läsa i Expressen 2015-10-21.

“Enligt tidningen Extra har Fredrik Reinfeldt lämnat trerummaren i Täby och är sedan den 2 oktober skriven på samma adress som Roberta Alenius. De bor nu i ett kändishus nära Vasaparken i Stockholm.”

Att Fredrik Reinfeldt blir granne med Henrik Schyffert är också lite komiskt med tanke på att de är stora försvarare av mångkultur, och Reinfeldts samarbete med Miljöpartiet hade gjort Sveriges invandringspolitiken mer liberal än den mest liberala invandringspolitiken i Europa på den tiden som Sverige hade även då.

Så det verkar stämma att Fredrik Reinfeldt flyttade från Täby till Vasastan en vecka efter, eller ca. 9 dagar för att vara mer exakt,beslut om ett nytt asylboende som skulle ligga väldigt nära Reinfeldts lägenhet.

De kritiska frågorna jag hittade var:
Flyttade han verkligen bara på grund av detta? Det här kan de flesta av oss inte svara, det är nog bara Reinfeldt själv och några i hans närhet som vet. Men även om det är ett sammanträffande så är det ett roligt sådant, perfekt för satir!

Ingen tar beslutet om att flytta så här snabbt, så varför skulle han? Fredrik Reinfeldt var partiledare för moderaterna, han har under en längre tid bott i Täby och det är stor sannolikhet att han har behållit kontakten med många även efter hans tid som partiledare. Det betyder även att han kunde ha vetat om förslaget innan beslutet fattades. Han är också rik och verkar bo på flera olika platser samtidigt, hans nya kärlek har säkert en lägenhet hon med. Så det är inte lika traumatiskt med flytt för honom som för de flesta av oss andra.