Fortfarande SWAG, och nu även lite BAE

Hade en konstig dröm idag, drömde om att jag inte längre låg på första sidan vid en sökning på SWAG i Google! Vilken hemsk mardröm, googlade idag och ligger fortfarande 2;a ;)

Ni som inte har följt mig och SWAG i Google, vi har en speciell relation då jag låg etta under en längre tid.

Men på tal om förkortningar så kan jag passa på och tipsa om ett av de senaste inläggen på Alexseo.se, denna gång några rader om den nya heta förkortningen BAE vad vad den betyder.

babe

Nu har Google börjat svara på nästan alla frågor själva, genom att hämta andras svar. Ännu et tecken på att Google hatar sökmotoroptimering, de som levde bara genom att svara på populära frågor kommer att gå under. Bara de som erbjuder något extra kommer att överleva men även de kommer att tappa trafik. Vid sök på BAE i engelska Google så möts man av en förklaring av Google, och den förklaringen tar nästan hela sökresultatet så att andra svar knappt syns. Sverige är inte där än, men snart så.. Det betyder också att svara på frågor är inte längre ett enkelt sätt att driva trafik till sajten, i alla fall inte lika bra som förr, men jag kommer att fortsätta med det på mina bloggar för att det är helt enkelt kul att skriva om sånt jag gillar :)