Åsa Romson: Var hälsad, jordvarelse!

Något hände här om dagen under en debatt på SVT, undertexterna som visades var från barnkanalen och det blev riktigt roligt!

Se här till exempel, Åsa Romson (MP) säger vid ett tillfälle “Var hälsad, jordvarelse”.

Åsa Romson: Var hälsad, jordvarelse
Åsa Romson: Var hälsad, jordvarelse

Detta är extra komiskt med tanke på att Miljöpartiet tidigare pratade om att verklighetsbilden stod i vägen för deras politik, och att deras parti uppfattades av väljarna som verklighetsfrånvända :)

Åsa Romson: Titta Gustav, verkligheten! -  I fablernas land
Åsa Romson: Titta Gustav, verkligheten! – I fablernas land

 

Åsa Romson skriver en debattartikel om faran med blyfärg

Åsa Romson tillsammans med tre andra från Miljöpartiet skriver en debattartikel om faran med blyfärg.

Åsa Romson skriver en debattartikel om faran med blyfärg
Åsa Romson skriver en debattartikel om faran med blyfärg

 

Komiskt med tanke på att hon tidigare blev polisanmäld för miljöbrott efter att ha använt olaglig kopparbaserad färg för att måla sin båt.

Men kan det vara så att kopparfärgen är fortfarande “chill”?

Huddinge börjar med jämställd snöröjning

Huddinge börjar med jämställd snöröjning, tidigare var den ojämställd enligt all feministisk forskning framgår det i en nyhet publicerad på SR.

“Kvinnor hamnar ofta i kläm när snön faller. Därför satsar Huddinge kommun på jämställd snöröjning. Gångvägar, cykelbanor och busshållsplatser ska plogas före större bilvägar för att underlätta för kvinnliga trafikanter.”

Det är fler män som kör bil, därför är det ojämställt att börja ploga bilvägar före alla gångvägar och cykelbanor.

“Enligt Statistiska Centralbyrån är det vanligare att män åker bil till jobbet än vad det är bland kvinnorna. Det omvända förhållandet gäller när det handlar om att resa med kollektivtrafik eller att gå och cykla till jobbet. Extra tydligt är detta i storstäderna. Det är lättare att köra bil i tio centimeter snö än att gå, resonerar Huddinge.”

Men vad händer om detta leder till fler trafikolyckor som resulterar fler kvinnliga offer i trafikolyckor? Har Huddinge tänkt på det?

Det är klart att det är trevligt med plogade vägar så att man kan ta sig fram, tänker framför allt på de med cykel, barnvagn eller någon handikapp. Men den här prioritering i jämställdhetens namn är bara patetisk!

SVT, Kunskapskanalen och Anita Sarkeesian

SVT är kända för sin radikala vänsterfeminism och nymarxism, för de är det inte radikalt då de flesta som arbetar för Public Service är vänstermänniskor som tror på samma teorier och därför ser det som norm. Men majoriteten av Sveriges befolkning är inte miljöpartister, och därför är det en norm som många inte delar och kan därför lättare se när opartiskheten blir partisk.

I går visade Kunskapskanalen en kort dokumentärfilm “Om näthat”, i beskrivningen står det “Hon blir hotad, förlöjligad och trakasserad, bara för att hon är en kvinna som kritiserar och analyserar dataspel. Anita Sarkeesian är mediekritiker på Feminist Frequency. Här berättar hon om hoten mot henne på grund av hennes arbete.”.

Kunskapskanalen och Anita Sarkeesian
Kunskapskanalen och Anita Sarkeesian

Det finns många människor som kritiserar spel och är kvinnor utan att bli hatade, det speciella med Anita Sarkeesian är att hon är en vänsterfeminist och kritiserar allt som har med män att göra inom spelkulturen. Hon kritiserar inte spel, hon kritiserar hur olika kön och etniciteter representeras i spel och förespråkar självcensur.

En människa som inte delar vänsterns världsbild om att feminism och identitetspolitik är lösningen på alla problem förstår att Anita inte blir hatad bara för att hon är en kvinna. Men för en vänsterfeminist som tror att alla kvinnor är feminister eller är könsförrädare kan det lätt tolkas som “kvinnohat”.

Här är några anledningar till att Anita Sarkeesian blir kritiserad och hatad:

  • Hon förespråkar självcensur, gamers är uppväxta med frihet och hatar alla försök till att kontrollera vad och hur de spelar sina spel.
  • Hon hatar män som grupp i sina videoklipp och på sociala medier, män är också de som är gamers (spelar “core games” i många timmar varje dag) eftersom män är mer tävlingsinriktade av natur. Så hon ständigt förolämpar en majoritet. Det finns många kvinnor som spelar spel, lika många eller fler än män, men de är inte gamers som spenderar många timmar varje dag på sina spel. Kvinnor gillar andra genrer och spenderar mindre tid på sina spel.
  • Hon vägrar förstå att det ska kunna finnas underhållning för bara män på en marknad där män dominerar många genrer.
  • Hon anklagas för att leka offer för uppmärksamhet och pengar, är ingen gamer och gör allt detta bara för att politisera kultur.
  • Hon anklagas för extrem “cherry picking” och överdrift i sin analys, väljer bitar som gynnar hennes agenda.

Det finns många fler anledningar, men här är några som motbevisar “bara för att hon är en kvinna”.

Det finns de som säger att det borde finnas fler kvinnliga spelbara karaktärer, och de flesta håller med! Men det många inte håller med om är att alla spel ska representera alla, och alltid ska ha spelbara kvinnliga karaktärer och starka självständiga såna. Gamers är uppväxta med mångfald genom alla internetspel där människor från hela världen spelar med varandra, det är inte därför hon får så mycket hat.

Många är även rädda för att inte få spela sina favoritspel om stora spelbolag väljer att försvara sina varumärken från negativ kritik och alla genusdebatter, som i fallet med Dead or Alive Xtreme som bara kommer att säljas i Asien.

DNs chefredaktören Peter Wolodarski i sängkammaren

Tänkte dela ett roligt inlägg jag såg i flödet på Facebook, där Thomas Gür gör narr av Dagens Nyheter och Peter Wolodarski i sängkammaren.

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski i sängkammaren
Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski i sängkammaren

 

I Dagens Nyheters reportage om motsättningarna inom SD och dess ungdomsförbund återkommer också denna märkliga passus:
“Hanna Lindholm, tidigare SDU-ordförande i Haninge, delar bilder på Facebook där hon står tätt omslingrad med [Tino] Sanandaji under promenader i London och Stockholm. Sanandaji vill inte låta sig intervjuas i DN om sin roll som inflytelserik debattör. Eller uttala sig om privatrelationer; oavsett ”kille eller tjej, höger eller vänster, statsvetare eller bonddräng”, hälsar han i ett mejl. Hanna Lindholm – ”Nationalist since birth”, enligt presentationen på Instagram – skriver i ett mejl att hon inte ”kommenterar privatlivet :)”.”

Därmed blir också denna reklam för Dagens Nyheter, där chefredaktören Peter Wolodarski återfinns i sängkammaren (och faktiskt i sängen) hos ett par, något mer begriplig.

Thomas Gür är för övrigt en person som skriver kloka inlägg på Facebook, inte bara om Peter Wolodarski och Dagens Nyheter. Helt klart värd att följas! Han är en journalist, egenföretagare, krönikör från Turkiet med kand. examen i nationalekonomi och ekonomisk historia.

Sara Skyttedal (KDU) gjorde också en kommentar på Twitter

Sara Skyttedal (KDU) - Undrar när artikeln hänger ut mig som del av ytterkantsvänstern
Sara Skyttedal (KDU) – Undrar när artikeln hänger ut mig som del av ytterkantsvänstern

“Undrar när artikeln kommer som hänger ut mig som del av ytterkantsvänstern för att jag dejtat en vänsterpartist?”

Åsa Romson kommenterar dådet i Paris, Frankrike “Kan försvåra för klimattoppmötet”

Åsa Romson är tillbaka från sin semester från rampljuset, och det märks!

Attacker på sex olika ställen i Paris, Frankrike. Minst 40 döda och 60 i “extremt kritisk kondition”. Gisslan slaktas på Bataclan-teatern.

Vad gör Åsa Romson, vår vice statsminister? Hon skickar denna tweet:

Åsa Romson på Twitter - "kan försvåra för klimattoppmötet"
Åsa Romson på Twitter – “kan försvåra för klimattoppmötet”

“Det mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat delta.”

Tweeten togs bort men efter många reaktioner men det hjälper inte, det som har publicerats till så många på nätet är där för alltid!