Alexander Edbom Mars 2012

Jag vill egentligen inte skriva det här, ingenting har hänt hittills värt att nämna men här är några saker.

Nästa vecka börjar jag praktisera på Triggerfish, en webbyrå som har varit igång i 12 år. Tanken är att jag ska paketera “data i ett snyggt och överskådligt vis” och jobba med real cases. Ska bli spännande att få testa mina kunskaper i praktiken på ett företag.

Har lyckats ranka bra på like a swede, det är de så små sakerna som gör livet lite bättre varje dag :)

Alexander Edbom
Alexander Edbom

Ny profilbild används på både twitter och facebook. Jag ville ge en “I Want You To Be..”-känsla till alla som tittar på den. Har  jag lyckats? Från vad jag har fått höra hittills, så verkar vara så.

Ikväll visas en dokumentärfilm om Google på SVT och SVTplay. Den handlar lite om sökmotoroptimering och mer om våra identiteter på nätet men framför allt hos Google. Våra namn är våra varumärken och vi måste ta hand om de. Det är inte längre 90-tal då alla använde nicknames och kunde yttra sig utan att få hela Internet efter sig. Idag är det även vanligt att många skriver taskiga bloggposter om andra och rankar väldigt bra med dessa. Är man aktiv på nätet varje dag och använder sitt riktiga namn så borde man inte ha några problem med det. Annars kan man kontakta någon med SEOkunskaper som kommer mer än gärna hjälpa till gratis eller mot en liten betalning beroende på hur svårt caset. Har man t ex hamnat på Aftonbladet en gång så är det svårt att knuffa bort den sidan i Googles sökresultat, det tar tid och kräver att någon vet hur man jobbar med länkar. Jag har bloggat om Tina Ax som deltar i dokumentären Du är Googlad på Alexseo.se.

Och ja, jag ska försöka få igång bloggandet nu och bli en i gänget. Förutom det så vill jag försöka klara av Google Fundamentals -provet innan praktiken. Kanske även Adwordprovet nästa vecka. Men för det behöver jag hitta tid att plugga, det brukar inte vara så lätt när man sitter varje kväll och läser om SEO och Sociala medier. Nörderiet tar aldrig slut, Google hittar alltid på nya presenter att ge bort.