Alexander Edbom April 2012

Måndens uppdatering, detta hände offline i mitt liv i April 2012.

Jag har börjat på min nya LIA-plats (praktikplats) Triggerfish webbyrå i Stockholm. De sitter i ett kontor vid Slussen på katarinavägen 17~ med dotterbolaget Mobilwebb och några andra.

Alexander Edbom
Alexander Edbom i April 2012

Hittills har det blivit många SEOanalyser, sökmotoroptimering, paketering av SEO-paket till medelstora företag och lite mer av samma. Nästa vecka ska jag träffa en av kunderna och höra vad de tycker, hur de ser på SEO och annat bra. Att göra SEO hemma för sina egna är en sak men att sälja SEOtjänster till andra är något helt annat. Medelstora företag har inte samma koll på SEO som större företag, och har ofta inte samma förståelse för de förändringarna som måste ske på sajten för bra optimering.

Jag har börjat störa mig så extremt mycket på nya WordPress och sättet CMSet har börjat hantera bilderna på. Det har blivit jobbigare att driva bildbloggar i WordPress. Blogspot har dock blivit mycket bättre, även om deras picassa~ har fortfarande en hel del att förbättra.

Anyhow, det har pratats mycket om Negative SEO på sista tiden. Jag har blivit intresserad av ämnet och kanske kommer att ta det ett steg längre nästa månad. Måste verkligen börja blogga, jag vill men är lite trött när jag kommer hem på kvällarna.